svinjsko meso za gulaš

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
proizvod

naše sveže

svinjski but B/K

Tip Pakovanja MAP
Dimenzije pakovanja 190/144/63
Neto Tezina cca 500g
Zemlja Porekla Srbija

Katalog Proizvoda

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa
  • 6-7 glavica crnog luka
  • 3 korena šargarepe
  • 4-5 kiselih paprika (iz turšije)
  • 200 ml soka od paradajza
  • aleva paprika
  • so, biber
  • voda
  • ulje

Priprema:

Meso oprati, iseći na komade (oko jedan santimetar) i na zagrejanom ulju staviti da se prži. Mesu dodati odmah luk iseckan na listiće, šargarepu oljuštenu i iseckanu na kolutove, kao i paprike isečene na krupnije komade. Sipati jednu kafenu šoljicu tečnosti (supa ili mlaka voda) i sve zajedno dinstati na umerenoj temperaturi. Kada meso omekša (probati viljuškom) dodati jednu čajnu kašičicu aleve paprike, so, biber i još dve šoljice supe. Nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi, a po želji dodati još 1-2 šoljice supe. Ovaj gulaš se služi uz kuvanu testeninu, kuvani pirinač, a može i domaća pogača.

Recept

Koji preporučujemo

svinjski gulaš sa kiselim paprikama