juneći vrat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
proizvod

naše sveže

svinjski but B/K

Tip Pakovanja MAP
Dimenzije pakovanja 190/144/63
Broj komada u pakovanju 1
Neto Tezina cca 500g
Zemlja Porekla Srbija

Katalog Proizvoda

Sastojci:

  • 1/2 kg juneceg vrata bez kosti
  • 2-3 glavice belog luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 3 kašike ulja
  • so
  • vegeta
  • voda
  • ulje

Priprema:

Vrat začinite, pa ga mestimično probušite vrhom noža i u tu rupicu ugurajte beli luk i slaninu (nju dodatno iseckajte na sitne kocke, a čenove belog luka prepolovite uzduž). 

Meso stavite u jednu veliku vatrostalnu posudu, u kojoj treba da bude mesta i za saft. 

Dodajte vode skoro da prekrije meso i 2 dl ulja. Poklopite i stavite na laganu vatru da se kuva. U zavisnosti od veličine komada mesa, toliko će trajati i kuvanje (obično oko 1 h). 

Tokom pečenja potrebno je okretati meso. Kada voda ispari i meso dobije lepu reš boju, gotovo je. Ako u toku kuvanja voda ispari a vama se čini da meso još uvek tvrdo, slobodno dodajte još vode (ne mnogo) i još malo kuvajte.

Recept

Koji preporučujemo

špikovani juneći vrat