juneći pauflek

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
proizvod

naše sveže

svinjski but B/K

Tip Pakovanja MAP
Dimenzije pakovanja 190/144/63
Broj komada u pakovanju 1-2
Neto Tezina cca 500g
Zemlja Porekla Srbija

Katalog Proizvoda

Sastojci:

  • 1,1/2 kg kupusa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 srednja sveža paprika
  • 1 veći sveži paradajz
  • 1 lovorov list
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica peršuna
  • malo bibera
  • 1 kašika sirća
  • so po ukusu

Priprema:

U odgovarajuću šerpu staviti ulje. Očistiti crni i beli luk, sitno iseckati i staviti da se dinsta uz dolivanje po malo vode. Oprati papriku, šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati u dinstani luk. Paradajz oljuštiti i takođe sitno iseckati i dodati, da se sve malo dinsta. Tome dodati alevu papriku. Meso oprati, iseći odgovarajuće komade i dodati smesi da dobije belu boju, okrenuti sa obe strane. Kupus iseći ni krupne ni tako sitne parčiće, osoliti malo, dodati sirće i rukama izgnječiti. Dodati kupus u šerpu mešajući da malo otpusti svoj sok, pa onda dodati vodu (oko 2 čaše za početak), dodati i lovorov list da se krčka sa kupusom. Kuvati tako uz dolivanje vode, ako je potrebno, dodati suvi biljni začin, biber i so po potrebi. Kuvati sve dok kupus i meso ne omekšaju (oko 2 h), i na kraju dodati peršun.

Recept

Koji preporučujemo

slatki kupus sa junećim pauflekom