juneća rebra b/k

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
proizvod

naše sveže

svinjski but B/K

Tip Pakovanja MAP
Dimenzije pakovanja 190/144/63
Broj komada u pakovanju 1
Neto Tezina cca 500g
Zemlja Porekla Srbija

Katalog Proizvoda

Sastojci:

  • 4 komada junece slabine sa kostima
  • 2-3 kašike brašna
  • 2 crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 2-3 kriške celera
  • 200ml belog vina
  • 2 paradajza
  • peršun
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje
  • supa

Priprema:

Stavite junetinu sa vodom i suvim začinom da se probari. Skinite penu kad provri i barite još 10-15 minuta. Ovako ćete dobiti supu kao predjelo. Izvadite meso pa uvaljajte u brašno i stavite na ulje da se proprži sa obe strane. Kad je fino porumenilo izvadite. U to ulje od prženja iseckajte crni i beli luk, dodajte iseckanu na kockice šargarepu i celer. Ostavite da se dinsta. Nalijte vino i poklopite. Neka se dinsta još 10 minuta pa ubacite meso i paradajz, poklopite, smanjite vatru i nastavite dinstanje oko sat vremena. U toku dinstanja ako je potrebno dolivajte po malo supe. Za to vreme skuvajte rezance, operite i procedite. Kad se junetina izdinstala sa povrćem dodajte peršunov list i poslužite toplo.

Recept

Koji preporučujemo

sočna junetina sa kostima