Kvalitet

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Svetski trendovi u bezbednosti hrane su kao imperativ postavili zahteve za zdravstveno ispravne, dugo održive i kvalitetne proizvode. Ti zahtevi se odnose i na sveže meso i na oblikovano polupripremljeno meso za roštilj – ćevap meso, pljeskavice i sveže kobasice. Da bi se ti zahtevi ispunili sveže meso se ne može pripremati i isporučivati na način kao što je to rađeno do sada.

MAP (Modified Atmosphere Packaging) je sistem pakovanja svežeg mesa i proizvoda od svežeg mesa, u zaštitnoj atmosferi inertnih gasova. Prerada i pakovanje svežeg mesa i proizvoda od svežeg mesa, odvijaju se u hermetički zatvorenom sistemu, u kome cirkuliše „vazduh“ drugačiji od onog koji udišemo. Srazmere ugljen-dioksida, azota i kiseonika su izmenjene tako da produže rok trajanja hrane, blokiranjem oksidacije.

MAP produžava rok trajanja hrane dva do tri puta. Rok trajanja svežih crvenih mesa se produžava na 10 dana.